








Niech żyją kanapki, czyli premiera nowego menu. Tym razem w karcie bistro będą królowały kanapki,
mamy coś dla mięsożerców jak i wegetarian, oraz na mniejszy i większy głód. W piątki i soboty kuchnia
czynna do g.03:00
Przyjdzie, sprawdźcie!
menu_____________
► French rollsy (9szt) 15,- zrolowane tosty francuskie (3 x mozzarella + suszone pomidory,
3 x cheddar + szynka szwarcwaldzka, 3 x feta + konfitura cebulowa) podawane z 3 sosami naszej produkcji: grusztardą, musztardą i chutneyem pomidorowym
► Sałatka z grillowaną szynką 12,- – rukola, gruszka, grillowana szynka szwarcwaldzka, sos na bazie octu balsamicznego,
prażone orzechy włoskie (wszystkie sałatki podajemy z grzankami)
► Sałatka z łososiem 13,- – szpinak, marchew, wędzony łosoś, kiełki, cytrynowy sos norweski (wszystkie sałatki podajemy z grzankami)
► Sałatka z orzeszkami 12,- – prażone orzeszki ziemne, czerwona cebula, chilli, imbir, pomidor, kolendra (wszystkie sałatki podajemy z grzankami)
► Serowe kąski (10szt.) 15,- – brazylijskie ciasteczka na bazie długodojrzewającego cheddara z dodatkiem
wędzonej papryki
► Ziemniaczana tortilla 12,- Jajeczna tortilla z ziemniakami, bakłażanem, czerwoną cebulą: – w wersji wegetariańskiej – z oliwkami i fetą – w wersji mięsnej – z szynką szwarcwaldzką i cheddarem
► Orientalny Weganin (wegańska) Hummus z suszoną śliwką i wędzoną słodką papryką, pikantna marchew marynowana w zalewie korzennej, zielone oliwki, krucha sałata lodowa oraz plastry grillowanego bakłażana, podawane w pszennej bagietce
► Słodka Kura – kurczak w glazurze z sosu sojowego i miodu, przełamany marynowanym jalapeno i sałatą lodową, podawane w delikatnej brioszce
► Kremowy Łosoś – łosoś wędzony na chrzanowej paście z serka śmietankowego z kaparami i koperkiem dopełniony świeżą, tartą marchewką, podawany w pszennej bagietce
► Ser Selerowy (wegetariańska) Pasta z selera i niebieskiego sera pleśniowego w towarzystwie duszonego szpinaku i prażonych orzechów włoskich, podawane w pszennej bagietce
► Topiony Tuńczyk – klasyczny Tuna Melt, czyli pasta z tuńczyka z majonezem, piklami, cebulą i chili, zapieczone z dwoma plastrami cheddara w chlebie tostowym
► Wege Pasztet Pod Gruszą (wegańska) Pasztet soczewicowo-jaglany z suszoną śliwką, biała rzodkiew marynowana na dwa sposoby, grusztarda, kiełki i rukola, podawane w pszennej bagietce
► Szarpana Wieprzowina – delikatna, wolno pieczona łopatka wieprzowa, w autorskiej mieszance przypraw, podawana na konfiturze cebulowej z naszym sosem bbq, orzeszkami ziemnymi, świeżym chilli i rukolą, całość podana w maślanej brioszce.
_____________________________________________________
Istnieje także możliwość zamówienia zestawu rezerwacyjnego.
Koszt małego zestawu to 35pln i dużego 70pln
Zapraszamy codziennie od g.15
wszelkie info pod: 6dzielnica@gmail.com
poster >> senty-ekskre-menty
Komentarze