Polska jest jednym z najprężniej rozwijających się rynków produktów wegańskich w Europie. A choć liderem jest pod tym względem Warszawa, to i Łódź nie ma się czego powstydzić. Wegańskie restauracje wyrastają jak grzyby po deszczu, a i te „mięsne” mają w swoim menu coraz więcej pozycji roślinnych.
Czy wegańska Łódź płynie z mainstreamowym nurtem czy trochę jednak nadaje na swoich własnych falach?
Co z tradycyjnej kuchni łódzkiej da się przemycić do roślinnych przepisów i czy restauracyjny weganizm jest dostępny tylko dla nielicznych?
O tym wszystkim będziemy rozmawiać z tymi, dla których kuchnia łódzka (a dla części – wegańska) nie ma tajemnic: Anią Wojciechowską z Pracownia „Tytka”, Izą Borowską z Jemy w Łodzi i Dominiką Czapską – Majne Szwajne Vegan Deli.
Chcecie porozmawiać z nami? Przyjdźcie do klubu 6 dzielnica 11 października o 18.00. Wstęp wolny 🙂
Dyskusja otwiera Zielone Smaki Łodzi – edycja 5. – Pieprz i Wanilia i jest dofinansowana z budżetu Miasta Łodzi w ramach Miejskiego Programu Mikrograntów. Operatorem konkursu jest Centrum Promocji i Rozwoju Inicjatyw Obywatelskich OPUS.
- wstęp wolny
- wydarzenie na fb > https://www.facebook.com/events/164507961150452/