wydarzenie

Tofu i prażoki – kuchnia łódzka po wegańsku – dyskusja

11.10.2018 - 11.10.2018
Kuchnia

Polska jest jednym z najprężniej rozwijających się rynków produktów wegańskich w Europie. A choć liderem jest pod tym względem Warszawa, to i Łódź nie ma się czego powstydzić. Wegańskie restauracje wyrastają jak grzyby po deszczu, a i te „mięsne” mają w swoim menu coraz więcej pozycji roślinnych.

Czy wegańska Łódź płynie z mainstreamowym nurtem czy trochę jednak nadaje na swoich własnych falach?
Co z tradycyjnej kuchni łódzkiej da się przemycić do roślinnych przepisów i czy restauracyjny weganizm jest dostępny tylko dla nielicznych?

O tym wszystkim będziemy rozmawiać z tymi, dla których kuchnia łódzka (a dla części – wegańska) nie ma tajemnic: Anią Wojciechowską z Pracownia „Tytka”, Izą Borowską z Jemy w Łodzi i Dominiką Czapską – Majne Szwajne Vegan Deli.

Chcecie porozmawiać z nami? Przyjdźcie do klubu 6 dzielnica 11 października o 18.00. Wstęp wolny 🙂

Dyskusja otwiera Zielone Smaki Łodzi – edycja 5. – Pieprz i Wanilia i jest dofinansowana z budżetu Miasta Łodzi w ramach Miejskiego Programu Mikrograntów. Operatorem konkursu jest Centrum Promocji i Rozwoju Inicjatyw Obywatelskich OPUS.

  • wstęp wolny
  • wydarzenie na fb > https://www.facebook.com/events/164507961150452/

bądź na bieżąco - dołącz do nas

Zapisz się na Newsletter

Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.